• Adreça: Plaça Sagrada Família 12 i carrer Rosselló 372
  • Superfície: 2.300 m2
  • Obertura: 2020

El disseny dels jardins es va fer fet a través d’un procés participatiu amb els veïns. El jardí té un parc infantil 100% accessible.

Durant els primers anys d’obertura del jardí interior d’illa aquest es va conèixer amb el nom popular dels “Jardins de l’antic Cinema Niça”. Aquesta sala d’exhibició, que ocupava part dels actuals jardins, va obrir el 1946 i va tancar les portes mig segle després. El cinema va ser dissenyat pels arquitectes José María Aixelà i Miguel Ángel Tàrrega amb una façana de tall neoclàssic. De pantalla única, en els seus inicis comptava amb capacitat per a 1.300 espectadors.

El 2023 l’Ajuntament de Barcelona va decidir que l’interior d’illa passés a anomenar-se definitivament “Jardins de les Treballadores de la Numax”.
La Numax va ser una fàbrica de ventiladors i electrodomèstics situada molt a prop d’aquest indret, al c. Marina entre Còrsega i Rosselló. Després que el 1976 els propietaris intentessin tancar la fàbrica de manera fraudulenta, 69 de les 250 treballadores de la plantilla van apostar per prendre les regnes de la fàbrica i autogestionar-la. L’experiència només va durar uns dos anys i mig -el 1979 la fàbrica va tancar definitivament-, però l’experiència va quedar immortalitzada en dos documentals de Joaquim Jordà: “Numax presenta…” (1979), pagat amb les últimes 600.000 pessetes de la caixa de resistència, i “Vint anys no és res” (2004).

 

Més informació a “Jardins interiors d’illa de l’Eixample. Barcelona